Кой светна луната? Кн. 1 / Мая Бочева

“Кой светна луната?” е приказка-игра в която едно малко момиченце на име Любка задава този въпрос на своята баба. Тя от своя страна има голяма стара книга, която се казва “Туй-Онуй” и пази отговорите на всички любопиткови въпроси на своята внучка, а отговорите са под формата на приказки, но не какви да е, а истински! В първото приключение от поредицата “Туй-Онуй” се запознаваме с добрата вещица Звездна, която се опитва да стигне до своята летяща в небето къщичка, но по пътя й се изпречват 3 големи препятствия.
Детето попада в чудно приключение в което става главен участник, защото трябва да разрешава интересни задачки и загадки, за да стигне до края на приказката заедно с добрата вещица Звездна. По този начин са преплетени различни обучителни игри, между които например:

1. Подреждане на цифрите на часовника

 Към книгата има мобилно приложение, в което и най-малките, и най-големите деца ще могат да открият любопитни и интересни неща! Приложението е с много интеракция, богата анимация и е озвучено от Евгени Будинов, Светлана Смолева, Диана Костова и Лидия Михова. Има собствен саундтрак, записан с жива музика и създаден от певицата Вяра Иванова.

02 September 2019