Фрида Кало : Кратки пътеводители в биографии забележителни / Изабел Томас

Илюстратор: Мариана Мадрис.

Фрида Кало е колоритна мексиканска художничка, претърпяла голяма травма и преминала през големи изпитания. Тя използва рисуването, за да изрази силните си емоции и да разкрие богатия си вътрешен свят. Създава повече от 50 автопортрета. Смятана е за един от най-влиятелните и вдъхновяващи творци на ХХ век.
Художници, авиатори, учени и революционери – “Кратки пътеводители в биографии забележителни” е съвсем нова поредица от биографични книги в малък формат, които представят на децата вдъхновяващи фигури от историята по забавен и достъпен начин. Първите заглавия на български език са посветени на Амелия Еърхарт, Леонардо да Винчи, Чарлз Дарвин, Фрида Кало и Мария Кюри. “Кратки пътеводители в биографии забележителни” разказват историите на личности от цял свят, оставили свой отпечатък в историята. През цветните илюстрации и свежия дизайн на серията техните съдби оживяват по неповторим начин.
Мариана Мадрис живее и работи в Лондон като илюстратор на свободна практика. Работи за “Creative Review”, “House of Illustration”, “The Eighty-Eight Journal” и “Revista Territorio”.
Изданието е в удобен джобен формат с размери 19 x 15 cm.

19 March 2020